Mail ons via:

info@redactienet.nl

Bel, sms of app:

06-24918403

Soedanlaan 1

5152 MR Drunen

Blog

Hier vind je het laatste nieuws door en over RedactieNet

Een nieuwe site, juni 2019

Een nieuwe site!

Mijn bedrijfswebsite is voor mij als een computer. Jarenlang gebruik je hem tevreden, tot je je ineens realiseert: hij is verouderd. De site van RedactieNet was toe aan een opfrisbeurt en na wat puzzelen en schaven staat hij nu online.

Ik werk als bijna 20 jaar als zzp’er en rond de eeuwwisseling waren sites niet zo fris en vlot als nu. Mijn eerste website bestond uit frames met teksten en ik was apetrots toen ik hem zelf had gebouwd in Dreamweaver. Hoe dat programma werkte, leerde ik uit een boekje uit de bieb. Net als de basis van HTML en bruikbaarheid van sites. SEO anno 2000, als je wilt.

Huisstijl op dvd

Een paar jaar later liet ik een nieuwe versie bouwen door iemand die ik via internet had gevonden. Ik kreeg een logo en een huisstijl, die op een dvd stonden opgeslagen. Zo ging dat toen. De site deed een flink aantal jaren dienst, af en toe bijgewerkt door mijzelf. Tot ik een workshop website usability ging volgen en mijn site werd gepresenteerd als voorbeeld van slecht bruikbare, totaal verouderde materie. Nu viel dat ook wel weer mee als je kijkt naar het doel: toekomstige klanten informeren over de dienstverlening. Maar toch, tijd voor een nieuwe.

In 2014 begon ik het blog www.eetnieuws.nl, een site die ik zelf bouwde in WordPress. Dat systeem kende ik nog niet en de eerste schreden waren moeilijk. Zet maar eens een MySQL-database op als leek. Maar het lukte! WordPress kent (bijna) geen geheimen mee voor me. Leren gaat soms het beste door dingen te doen, te leren van je fouten en vooral veel oefenen.

Nieuw thema

De vorige versie van RedactieNet was een site die bestond uit 1 pagina waardoor je kon scrollen aan de hand van digitale ankers. Dat was een tijd heel hip en ik was er blij mee. Maar nu is het tijd voor weer wat nieuws. Een vers thema, een nieuwe indeling en overzichtelijk bij elkaar wat RedactieNet doet en hoe we dat aanpakken. En een SSL-certificaat, zodat je ervan mag uitgaan dat de verbinding veilig is. Ik ben er blij mee!

Saskia van Weert
Oprichter en eigenaar van RedactieNet

Saskia

You must be logged in to post a comment.